Hot Posts
Fresh Posts

Thursday

TEST PSIKOLOGJIK: Zbuloni Çfarë Personi Jeni Me Këtë Kuiz

TEST PSIKOLOGJIK: Zbuloni Çfarë Personi Jeni Me Këtë Kuiz

Te mendojme se njohim veten, dhe ta njohim veten realisht, jane dy gjera te ndryshme!

Besoj se te njohesh veten eshte nje kerkim qe zgjat sa jemi gjalle!

Gjerat qe i mendojm ne menyre koshiente jo gjithemone jane ato qe dalin ne skene kur ballafaqohemi me situata konkrete e te papritura ne jete! Nganjehere eshte nenevetedija ajo qe na ben si jemi, e me rrallle vetedija apo menyra si e perceptojme veten ne menyre te vetedijshme!

Nese jemi kalitur me vlera e me virtyte te larta qe nga femijeria, besoj edhe ne situatat me te veshtira do te jemi shembull qe rezulton me aore respekti dhe admirimi, por ne te kunderten do te deshprojme veten dhe te tjeret rreth nesh!

Jo rralle ndodh qe te themi "kurr se kisha pritur kete gjest/sjellje prej dikujt", qofte per te mire apo per te keq! kjo ndodh sepse jo patjeter personi mundohet te krijoje bindje tek te tjeret per ate se si eshte, por nganjehere personi nuk eshte i vetedijshem ne teresi per personalitetin e tij/saj poashtu!

A jeni të qetë, të shoqërueshëm, vetjak..? Zbuloni duke u përgjigjur pyetjeve më poshtë. Për të filluar testin klikoni LUAJ TANI! më poshtë:TEST FEMEROR: Cilin Mashkull të Famshëm Dëshironi pa e Kuptuar as Vetë?

TEST FEMEROR: Cilin Mashkull të Famshëm Dëshironi pa e Kuptuar as Vetë?

Cili bukurosh i famshëm ju ndez përbrenda si pa e kuptuar? Zbulojeni përmes këtij testi inteligjent i cili detekton dëshirat tuaja më të thella.

Për të filluar testin klikoni LUAJ TANI më poshtë:Kuiz - E Gjeni Dot Ku Fliten Këto Gjuhë?

Kuiz - E Gjeni Dot Ku Fliten Këto Gjuhë?

Në të gjithë botën ka rreth 7120 gjuhë. Njëzet e tre gjuhët janë gjuhët amtare për më shumë se 4.1 miliardë njerëz.

Shumë nga këto gjuhë mbulojnë territore të mëdha dhe u përhapen në disa vende. Më e përhapur është sigurisht gjuha kineze të cilën e flasin 1,197 miliard njerëz.

E dyta gjuhë më e përdorur është gjuha angleze, të cilën si gjuhë amtare e kanë rreth 335 milionë njerëz. Megjithatë, këtë gjuhë e mësojnë/flasin edhe rreth 1,5 miliard njerëz.

Pas kësaj vjen gjuha spanjolle me rreth 399 milionë njerëz, gjuha Hindu me 260 milionë folës, si dhe gjuha portugeze me rreth 203 milionë folës. Ndër gjuhët nga të cilat më së shumti përdoren në botë janë edhe gjuha ruse, me rreth 166 milionë banorë, si dhe ajo japoneze me rreth 128 milionë folës.

Sot do ju vëmë në provë me disa nga gjuhët qe fliten nëpër botë. Keni dëgjuar ju për to? Dhe JO, në këtë listë nuk do të gjeni gjuhë të lehta si Anglishtja apo Spanjishtja, prandaj mos e merrni lehtë.

Pirja Qumështit Është Krejt e Panevojshme, Pamvarësisht Propagandës që e Mbështet


Zbuloni pse qeveria përjetëson këtë ide

Pirja qumështit është thelbësore për ndërtimin e eshtrave të forta , e të drejta? Jo domosdoshmërisht. Qumështi nuk do të ju bëjë më pak të prirur për thyerje të eshtrave . Gjithashtu , ushqyesit në qumësht mund të gjenden nga burime të tjera në sasi shumë më të larta.

Ideja se qumështi është i nevojshëm për një shëndet të mirë është një mit që është përjetësuar fillimisht nga qeveria federale e SHBA-së për të mbështetur industrinë e qumështit . Gjatë Luftës së Parë Botërore , fermerët fokusuan prodhimin e tyre ekskluzivisht në qumësht për ti dërguar qumështin ushtarëve të kequshqyer në frontin e luftës. Qumështi i konservuar pluhur është i mirë për sigurimin e ushqyesve në të ftohtë , kushtet e vështira të të cilit nuk lejojnë perimet të rritet . Kjo krijoi një tepricë të madhe qumështit , dhe mënyra më e lehtë për ta konsumuar atë ishte të bindje qytetarët amerikanë që të pinin më shumë qumësht.

Shija Është Kryesisht Nuhatje!


Hedhim një vështrim nga afër se si ne shijojnë dhe marrim erë

Shija dhe aroma janë të lidhura ngushtë . Gjuha mund të dallojnë vetëm pesë shije : e ëmbël , e kripur , e hidhur , e tharët dhe e lagësht . Por kur ju hani , molekulat e aromave nga ushqimi lëvizin nëpër pasazhet tuaja hundore për të përfunduar tek neuronet receptore të nuhatjes.

Secili prej tyre është aktivizuar vetëm nga një lloj i veçantë arome , por së bashku , ato mund të përcjellin në tru aroma shumë komplekse dhe shije .