Thursday

6 Mënyra Shkencore për ta Bërë të Dashurohet me Ty

Tags

6 Mënyra Shkencore për ta Bërë të Dashurohet me Ty

Dashuria është misterioze, por sigurisht se ajo nuk bazohet në fat.

Sipas disa hulumtimeve, hormonet, interesat dhe disa detaje të tjera përcaktojnë se në kë do të dashuroheni – dhe kush do të dashurohet në ju.

Këto janë disa prej arsyeve psikologjike pse dikush mund të dashurohet në ju ofruar, nga siti më i madh Shqiptar i njohjeve online MBLESERI.com :

1. Nëse jeni të ngjashëm në shumë gjëra

Nëse bëni shumë gjëra të njëjta, gjasat që do të dashuroheni në njëri-tjetrin janë të mëdha.

2. Nëse mbani erë të mirë

Një studim i Universitetit të Kalifornisë gjeti se femrat preferojnë meshkujt që veshin këmisha dhe që mbajnë erë të mirë. Kjo vjen nga instinkti me bazë në hormonet: Disa gra pëlqejnë shumë parfumin e meshkujve, shkruan 1Fakt.

3. Të flasësh me duar

T’i mbash duart në xhep dhe krahët e kryqëzuar dërgoni sinjalin se nuk jeni të interesuar në të. Por të flasësh me duar dhe të qëndrosh i/e hapur ndaj saj/tij tregon se ju jeni të gatshëm.

4. Nëse shikoni në sy njëri-tjetrin më shumë se dy minuta

Psikologu nga Universiteti i Massachusetts, Joan Kalelrman u kërkoi 72 pjesëmarrësve në studimin e tij që të shikonin njëri-tjetrin në sy për dy minuta. Njerëzit e përfshirë në studim raportuan më vonë se kishin pasur një rritje të ndjenjës së dashurisë dhe tërheqjes ndaj personit tjetër.

5. Nëse visheni me ngjyrë të kuqe

Në një hulumtim sllovak, gratë të cilat kishin veshur rroba me ngjyrë të kuqe ishin më të suksesshme në tërheqjen e meshkujve. 

6. Nëse mbani një stil të njëjtë të flokëve

Hulumtuesit australianë kanë gjetur se femrat i duan më shumë meshkujt që mbajnë një stil të njëjtë të flokëve. Përveç flokëve, hulumtuesit kanë gjetur gjithashtu se mjekra i tërheqë më shumë femrat.