Thursday

7 Hile Për Të Manipuluar Njerëzit

Tags

7 Hile Për Të Manipuluar Njerëzit


1. Kurdo që dikush është i zemëruar dhe konfrontues me ju, qëndrojini anash në vend të ballores. Ju nuk do të dukeni aq shumë kërcënues, dhe ata përfundimisht do të qetësohen.

2. Hapni bisedën me "Unë kam nevojë për ndihmën tuaj." Njerëzit nuk e pëlqejne ndjesin e fajit kur nuk ndihmojnë dikë tjetër. Kur kërkoni një favor nga dikush, filloni kërkesën tuaj duke thënë "Unë kam nevojë për ndihmën tuaj." Kjo në masë të madhe rrit shanset tuaj për të marrë atë favor.

3. Riformuloni atë që personi tjetër thotë dhe përsëriteni atë për ta. Kjo i bën ata të mendojnë se ju jeni duke dëgjuar dhe me të vërtetë jeni të interesuar në atë që ata janë duke thënë. Kjo i bën ata të ndjehen të vlefshëm. Natyrisht, ju nuk doni ta ekzagjeroni këtë hile.

4. Nëse ju doni që dikush të bjerë dakord me ju, tundni kokën, ndërsa ju flisni. Kjo shtyn personi tjetër të tunde kokën gjithashtu, dhe ata fillojnë të mendojnë në mënyrë subkoshiente se ata bien dakord me ju.

5. Në qoftë se dikush ju ka inat, kërkojini një laps borxh. Ky është një favor kaq i vogël sa ata nuk mund të thonë jo, duke i shtyrë në mënyre subkoshiente të mendojnë mirë për ju.

6. Kryqëzoni krahët për të kuptuar nëse ka interes ndaj jush. Nëse dikush po ju vëzhgon, ata ka të ngjarë t' ju imitojnë. Kryqëzoni krahët, dhe shihni kush e bën këtë gjithashtu.

7. Përsërisni emrin e bashkëfolësit shumë herë gjatë një bisede. Kjo ju ndihmon të mbani mend atë, dhe i bën biseduesit t' ju marrin me sy të mirë.