Thursday

Ju Duket Sikur Bini nga Lartësi të Mëdha Kur Jeni në Gjumë? Shkenca Shpjegon Arsyet

Tags

Ju Duket Sikur Bini nga Lartësi të Mëdha Kur Jeni në Gjumë? Shkenca Shpjegon Arsyet​Shumë personave u ka ndodhur që të përjetojnë ndjesi sikur rrëzohen nga lartësi të mëdha, gjatë kohës që janë në gjumë.

Të gjithë pothuajse kemi pyetur për motivin. Një studim i ‘Mayo Clinic’ ka kërkuar të gjejë shkaqet, duke zbuluar se ky fenomen prek 7 persona nga 10 të tillë

Motivi? Kjo ka të bëjë me relaksimin e muskujve dhe mendjes. Fenomeni është e lidhur me fazën Rem, që provokon ndjesinë e rënies së lirë që përjetojmë në gjumë.

Shkaqet? E para ka të bëjë më ankthin, stresin dhe mbi të gjitha me lodhjen. Duke fjetur pak, rritet fenomeni i përjetimit të anktheve të tilla.