Friday

Kënga Shkencore që Bën Bebet të Lumtura

Kënga Shkencore që Bën Bebet të Lumtura


Një fëmijë që qan është një pamje shqetësuese. Edhe më e vështirë është paaftësia për ta qetësuar pak. Kur peekaboo ju dështon, provoni këtë: një këngë shkencore për të bërë foshnjën të lumtur. "Kënga e lumtur", që u zhvillua në vitin 2016, mund edhe të punojnë për ju. (Shkoni poshtë për të dëgjuar këngën e plotë.) 

Ju do të mendoni se një listë e tërë për të lumturuar fëmijët ekziston në Spotify playlist tashmë ... por me sa duket jo. Caspar Addyman, një ekspert në zhvillimin e fëmijës në Goldsmiths Universitetin të Londrës, dhe Lauren Stewart, një psikolog muzikore në të njëjtin universitet, u kërkuan nga UK prodhuesi i ushqimeve për fëmijë Cow & Portës për të krijuar një "këngë të provuar shkencërisht për të bërë foshnjave të lumtur. " Ata gërmuan në kërkime për të gjetur tingujt e foshnjave si dhe zbuluar, siç është raportuar nga The Conversation, "Dhjetë tingujt më të mirë që përfshinë 'buuu!" (66%), shfryrjen e faqeve (57%), teshtitje (51%), tingujt e kafshëve (23%) dhe të qeshura fëmije (28%). Ne gjithashtu e dimë se foshnjat i përgjigjen më mirë tingujve 'shpërthyes' vokale si 'pa' dhe 'ba "në krahasim me" sonorant 'tingëllon si' la '. " 

Hapi tjetër ishte që të gjendej dikush që e di se si bëhet muzikë. Ekipi thjeshtë ndihmoi kompozitorin Imogen Heap , e cila është edhe një nënë e një 18-muajshe. Heap mori zhurmat e lumtura të mbledhura nga hulumtimi dhe zbatoi disa gjetje më shumë nga hulumtimet e ekipit për të krijuar melodinë e saj. Rezultati është optimist, përmban vokal femrash, është në një çelës të lartë, ka një melodi të thjeshtë dhe të përsëritur, dhe përfshin pajisjet befasuese muzikore si daulle rrotullame. 

Por a bën punë? Pyetni foshnjat. "Ne mblodhëm rreth 20 foshnja në një dhomë dhe luajtëm atë këngë të gjithë së bashku. [...] Kur luajti" Kënga Gëzuar ', fytyrat e fëmijëve u celën, "shkruan Dr. Addyman për biseda. "Ky bit final nuk ishte më shkencori, si teste të shkuar, por ajo patjetër na bindi se kemi pasur një hit në duart tona. Tani kemi një këngë që është edhe e re dhe shumë miqësore për fëmijët, Lauren [Stewart] dhe unë kam studime të tjera të planifikuar. Ne jemi duke planifikuar për të përdorur këngën në një sërë eksperimentesh duke parë se si prindërit e fëmijët e tyre preken për muzikën dhe shpresoj për të parë më shumë në thellësi përgjigjet fiziologjike te foshnjave në muzikën e lumtur. "