Saturday

Lista Psikopatike e Hare - Testi që Ju Tregon Nëse Jeni Sociopat/e

Tags

Lista Psikopatike e Hare - Testi që Ju Tregon Nëse Jeni Sociopat/e

Në muajin gusht, Dr Kevin Dutton i Universitetit të Oksfordit e renditi presidentin e zgjedhur Donald Trump si "mbi Adolf Hitlerin" në një shkallë standarde që përdoret për të matur psikopatinë potenciale në të rriturit, sipas faqes së lajmeve shkencore Phys.org (Hillary Clinton ju afrua shumë gjithashtu). 

Trump shfaq disa nga simptomat që psikologët kërkojnë kur përpiqen të diagnostikojnë psikopatët dhe sociopatët. (Shumë psikiatër dhe kriminologë përdorin termat në mënyrë të ndërsjellë, por ekspertët nuk pajtohen nëse të dyja janë me kuptim të barabartë.) 

Në të vërtetë, shumica e njerëzve shfaqin disa simptoma të psikopatisë - superficialitet, gënjeshtër, sjellje të pakuptueshme seksuale etj. por kjo nuk ju bën një psikopat. Në një udhëheqës politik, disa tipare psikopatike nuk mund të jenë një gjë e keqe, të tilla si paturpësia, sjellja dominuese dhe imuniteti ndaj stresit. 

Në të vërtetë, psikopatët gjenden në përmasa më të mëdha në mesin e CEO-ve. Midis 3% dhe 21% e CEOs janë ndoshta psikopatë, sipas një studimi nga psikologu i Universitetit Bond Nathan Brooks. 

Shkalla e përhapjes së psikopatisë në popullatën normale është rreth 1%. Testi standard i shqyrtimit për psikopatet e mundshme është Lista e Kontrollit të Psikopatisë nga Hare. Në provë, një psikolog interviston një sociopat potencial dhe i shënon ato në 20 kritere, siç janë "sjellja seksuale e shthurur" ose "impulsiviteti". Testi duhet të bëhet nga një psikolog profesionist, por në qoftë se ju dëshironi ta bëni atë vetë - ose të krijoni një ide në përbërjen psikologjike të Trump - vazhdoni më poshtë. Për të filluar testin klikoni butonin "Let's Start":