Thursday

Pse Flasim në Gjumë?

Tags


Gjysma e fëmijëve dhe 5 % e të rriturve flasin në gjumë. Të folurit në gjumë mund të jetë një simptomë e çrregullimve të rënda në fazën fillestare të gjumit, ose depresion dhe stres nëse jeni nën efektin e pijeve alkoolike.

Të folurit në gjumë ndikon negativisht në funksionimin tuaj, ndaj duhet të flisni me mjekun. Nëse një person flet rrallë në gjumë nuk është nevoja të shqetësoheni, por nëse kjo është kronike duhet të vizitoheni tek mjeku.

A duhet ta zgjoni presonin kur flet në gjumë?

Varet nga situata. Nëse e zgjoni, personi mund të vuajë nga pagjumësia. Ndërsa nëse kemi të bëjmë me fazën fillestare të të folurit përçart zgjimi nuk është i dobishëm. Edhe në këtë rast duhet të konsultoheni me mjekun.