Thursday

Shumica Njerëzve Kanë Gurë Në Bajame Edhe Pse Nuk e Kanë Dëgjuar Kurrë Këtë

Shumica Njerëzve Kanë Gurë Në Bajame Edhe Pse Nuk e Kanë Dëgjuar Kurrë Këtë


Shkenca shpjegon se gjithkush nga ne që ka bajame të mëdhaja apo që i skuqen shpesh bajamet mund të zhvillojë gurë në bajame. Madje shkencëtarët mund t' ju garantojnë se ju mund ti keni në gojë tani gurët dhe as mos ta dini fare.

Ja si duken gurët e bajames në realitet. Kujdes! Eshtë pak e shpifur:


Gurët formohen kur mukusi, qelizat e vdekura dhe ushqimi, ngecin në bajamet tuaja dhe forcohen. 

Gurët e vegjël janë të padëmshëm por nëse ato rriten mund të shkaktojnë tharje fyti, dhimbje veshi si dhe mund t'ju shkaktojnë erë të keqe goje.

Një nga mënyrat për të luftuar gurët në bajame është gargara me krypë ose heqja e tyre me gisht apo shufra me pambuk.

Shikoni videon për më shumë info: