Thursday

Telepatia, Mister? Apo Ndoshta për Trurin Tonë Eshtë Normale?

Tags

Telepatia, Mister? Apo Ndoshta për Trurin Tonë Eshtë Normale?

​A e keni pyetur ndonjëherë veten si do të ndiheshit duke ecur për një kilometër, sikur të ishit dikush tjetër?

Telepati? Progresi më i madh në fushën e bashkëveprimit të një lidhjeje të tillë midis mendjeve, u arrit në gushtin e vitit 2014. Në fakt, duke kombinuar së bashku teknologji të ndryshme (EEG, Internet e TMS), një skuadër ndërkombëtare e përbërë nga kërkues francezë, spanjollë dhe amerikanë kanë qenë në gjëndje të transmetojë një mendim nga India deri në Francë, plot 7377 km.Këto teknologji të komunikimit midis mendjeve janë duke u kthyer hap pas hapi në realitet dhe është tashmë e mundur të parashikohet një potencial gjigand zhvillimi: mundësia, që përmes transmetimit direkt të mendimit, të influencojmë mënyrën në të cilën ndërveprojmë me të ngjashmit tanë, dhe ndoshta edhe mënyrën me të cilën komunikojmë me kafshët…