Saturday

TEST: A Jeni Ju Një Aristokrat/e e Vërtetë?

Tags


Ideja fillestare e Aristokracise vjen nga shtresa me e lartë e feudalëve, shtresa e fisnikëve të një vendi; pjesa më e privilegjuar e klasës sunduese në shoqërinë shfrytëzuese. Por duke mos qene me ne nje periudhe feudale (te pakten historikisht) nje perkufizim tjeter ndoshta do te ishte me i pershtatshem: Pjesë e vogël e një klase ose e një grupi shoqëror, që ka disa privilegje dhe një vend të veçantë.

Por sot ne do te merremi me ate që është karakteristik për aristokratin e stërholluar, sjelljen e tij. A mendoni se edukata dhe etiketa janë perfeksioni mbi tokë? Bëni këtë test rregulash aristokratike për të parë se si do të dukeshit para klasave të larta të shoqërisë!