Monday

TEST: A Mund të Plotësoni 9 Thëniet e Famshme?

Tags

TEST: A Mund të Plotësoni 9 Thëniet e Famshme?

Le të shohim sa të aftë jeni ju të plotësoni këto fraza të famshme nga të gjitha fushat e shkrimit. Në fund do të merrni një këshillë miqësore nga ana jonë. Zbuloje atë më poshtë:Teknologjia ka ndikuar negativisht në raportin e njeriut me librin. Shumë njerëz kanë harruar se si është të kalosh kohë duke lexuar një libër, e bashkë me të edhe ndjesinë që ta shkaktojnë librat.

Studimet kanë ofruar disa nga të mirat që vijnë si rezultat i të lexuarit.

Leximi përveç aktivizimit mendor, ju ndihmon edhe për largimin e stresit. Ja disa nga efektet pozitive të të lexuarit:

Leximi mund t’ju çlodhë dhe t’ju qetësojë Nuk ka rëndësi se cilin libër zgjidhni, por kur lexoni jeni larg nga shqetësimet tuaja të përditshme dhe stresi

Libri ndihmon që mendja juaj të mbetet e “kthjellët” Aktivitetet ditore të trurit, të tilla si leximi dhe shkrimi, nga fëmijëria deri në moshën e rritur, në masë të madhe janë meritë për mirëqenien e trurit në pleqëri.

Leximi për gjumë më të mirë dhe forcimi i ndjeshmërisë.