Monday

TEST PSIKOLOGJIK: Cilin Sekret po i Fshihni Vetes?

Tags


Sipas sondazhit më të fundit, njerëzit që mbajnë sekrete janë njerëzit më të pakënaqur dhe më të pashëndetshëm në krahasim me ata që nuk i mbajnë dot sekretet.

Sipas pohimeve të docentes së psikologjisë dhe neuroshkencës Laura Smart, edhe në qoftë se përpiqemi ta mbajmë sekretin, truri i njeriut është i programuar në atë mënyrë që sekretin nuk mund ta mbajmë gjatë. Siç thotë ai, madje edhe kur përpiqemi ta fshehim ndonjë mendim apo sekret, procesi mendor në trurin tonë i cili quhet "Procesi i monitorimit ironik" na detyron që ta kujtojmë atë. Përveç kësaj, sa më e madhe sasia e stresit të shkaktuar nga mbajtja e sekreteve, aq më e mundshme është që në fund do ta zbulojmë sekretin.

Testi Psikologjik

Ju keni një sekret që nuk po i tregoni madje as vetes tuaj! Zbuloni cili është ai. Per te filluar testin klikoni LUAJ TANI! me poshte: