Saturday

Test Psikologjik: Ju Jeni Yin apo Yang?

Tags

Test Psikologjik: Ju Jeni Yin apo Yang?

Yin-Yang-u (manderin i thjeshtëzuar: 阴阳; manderin tradicional: 陰陽) simbol i lindur nga Taoizmi, quhet ndryshe dhe lidhja midis së mirës dhe të keqes, e bardha dhe e zeza simbolizojnë dritën dhe errësirën, ditën dhe naten, pra çdo gjë të kundërt ose plotësuese. Emrat Yang dhe Yin përfaqësojnë: 

Yang: Te bardhën, çdo gjë aktive, pozitive dhe mashkullore.
Yin: Te zezën, çdo gjë që është pasive, negative dhe femërore.

Këto dy simbole janë dy principet mashkullore dhe femërore, por gjithashtu, duke ndjekur një tradicionalizëm më të përgjithshëm « Veza e Botës », dy pjesët e së cilës, kur të ndahen do jene Qielli dhe Toka.

Bëni këtë test për të zbuluar nëse jeni më shumë Ying apo Yang. Për të filluar testin klikoni LUAJ TANI më poshtë: