Thursday

Kuiz Logjik i 1000 Pijeve

Tags

Kuiz Logjik i 1000 Pijeve

Ky kuiz logjik vjen tek ju në formën e një problemi logjik.

Kuizi kërkon përgjigje për një pyetje fare të thjeshtë në pamje të parë. Sa here duhet te shijoni minimalisht 1000 pije per te gjetur te 1 pije te hidhur.
 
Ndoshta ky është një kuiz i thjeshtë për shumë nga ju edhe pse kuizi kërkon mprehtësi gjykimi.


Përgjigjia e saktë zbulohet me poshte:Natyrisht përgjigjia e saktë është

"10 GLLËNJKA". 

Veprohet kështu: Merret një pikë nga 500 pije, përzihen bashkë dhe shijohen. Nëse nuk kanë shije të hidhur dmth se pija e hidhur ndodhet në 500 shishet e tjera. 500 shishet ku ndodhet pija e hidhur ndahen në dy grupe me 250 shishe dhe vazhdohet kështu me 250 shishe, 125 shishe e kështu me rradhë deri sa arrihet në shishen e hidhur.