Tuesday

Kuiz Logjik i Rrugës me Pemë. Klasik

Tags

Kuiz Logjik i Rrugës me Pemë. Klasik


Ky kuiz logjik vjen tek ju në formën e një problemi logjik.

Kuizi kërkon përgjigje për një pyetje fare të thjeshtë në pamje të parë. Sa pemë ka një rrugë 40 metra e gjatë nëse dimë se anët e rrugës kanë 1 pemë cdo 10 metra.
Ndoshta ky është një kuiz i thjeshtë për shumë nga ju edhe pse kuizi kërkon mprehtësi logjike.

Përgjigjia e saktë zbulohet me poshte:
Natyrisht përgjigjia e saktë është :

"10 PEME". 

Sepse, në të dyja anët e rrugës kemi nga 1 pemë në metrin 0 dhe më pas 4 pemë të tjera në metrat 10, 20, 30 dhe 40.