Saturday

Nuk Është e Nevojshme të Kurseni Shumë për tu Bërë Milionerë

Tags

Nuk Eshtë e Nevojshme të Kurseni Shumë për tu Bërë Milionerë

Bota e financave mund të jetë konfuze, dhe për njëzet vjecarët, dalja në pension duket larg. Epo, nuk është, dhe ju duhet të filloni të kurseni para sa më shpejt.

Merre shtruar

Nëse të ardhurat e tanishme janë të pakta, mos kini frikë - këshilltari financiar David Bach shkruan në librin e tij "Smart Couples Finish Rich":

"Ju nuk keni nevojë të keni para për të fituar para. Mjafton të merrni vendimet e duhura dhe ti qvndroni atyre ". 

Për të ilustruar modelin e tij të kursimeve, ai krijoi një tabelë që tregon saktësisht se sa do të duhej të kurseshit çdo ditë, javë ose muaj (në varësi të moshës) për të dalë në pension me një shumë të rehatshme prej $ 1 milion. Jo çdo stil jetese kërkon 1 milion dollarë, natyrisht, por ky target i daljes në pension do t'ju lejojë një pagë të përafërt vjetore prej $ 40,000 për 30 vjet.


Nëse ideja e krijimit të një plani kursimesh po ju bën me dhimbje koke, këtu gjeni një inkurajim të madh: Nëse jeni 20 vjeç, do të duhej të investonit vetëm $ 2.00 në ditë për të arritur $ 1 milion në moshën 65 vjeç. Nëse jeni 25 vjeç, do të duhet të kurseni $ 3.57 në ditë (lamtumirë, dreka jashtë). Sidoqoftë, nëse jeni pak vonë në lojën e kursimit, do të duhet të kurseni $ 20.55 në ditë në 40 vjeç dhe 156.12 $ në ditë në moshën 55 vjeç për të përmbushur qëllimin e kursimit prej $ 1 milion. Ndërsa përllogaritjet e Bach tregojnë ndikimin e ndërtimit të pasurisë me kalimin e kohës, është e rëndësishme të theksohet se ata mbështeten në një normëinteresi prej 12 përqind (mjaft të lartë) dhe ai nuk po merr parasysh efektet e tatimeve.

Gjithmonë mund të ruani diçka

Nëse këto shifra po duken jorealiste për gjendjen tuaj financiare, merrni frymë ... pastaj jepni kontributin tuaj të mundshëm. Kristen Robinson, nënkryetare e lartë e grave dhe investitorëve të rinj për Investimet Fidelity, i thotë Mental Floss:

"Nëse nuk mund të kurseni 15 për qind, ruani atë që mundeni tani". 

Çështja këtu është të filloni të kurseni sa më shpejt që të mundeni dhe aq sa mundeni - edhe nëse kjo është vetëm 1 përqind e fitimeve tuaja. Robinson rekomandon automatizimin e kontributit tuaj (pra kalimin direkt përmes bankës) për të rritur shanset të kurseni 1 për qind çdo muaj. Në këtë mënyrë, shpjegon ajo, "ju nuk duhet të mbështeteni në kujtesën tuaj ose në motivimin tuaj për të rritur kursimet tuaja". Nëse do të kontribuonit me 1 përqind, kjo do ti kushtonte dikujt me një pagë prej $ 10,000 $ (rreth 12 milion lekë) në vit, 8 $ (10 mijë lekë) në muaj. E mundshme, apo jo? Thjesht lini kafet rrugëve dhe filloni të ëndërroni pushimet tropikale me "Margaritaville".