Sunday

Për të Arritur Qëllimet Tuaja Ndiqni Strategjinë e Miliarderit Warren Buffett

Tags

Për të Arritur Qëllimet Tuaja Ndiqni Strategjinë e Miliarderit Warren Buffett

Nëse duhet të kesh këshilla për karrierë nga dikush, Warren Buffett do të ishte një njeri i mirë për të dëgjuar. Ai konsiderohet si një nga investitorët më të suksesshëm të të gjitha kohërave dhe vazhdimisht është renditur një nga njerëzit më të pasur të gjallë me 76.8 miliardë dollarë. Po, janë miliarda, me një M. Këshilla e tij për suksesin e karrierës? Bëhet fjalë për lista.

Brenda Trurit të Buffett-it

Sipas miliarderit të njohur, suksesi juaj në karrierë po ju pret në dy lista të ndara. Strategjia e Buffett për maksimizimin e fokusit dhe arritjen e qëllimeve tuaja me dy lista ka nga pas një histori tjetër pak më të fshehtë, siç raportohet nga Scott Dinsmore. Historia fillon me Mike Flint, piloti personal i Buffett për 10 vjet. Kur Flint bisedonte me shefin e tij për përparësitë e karrierës, Buffett e ndaloi atë menjëherë për ta udhëhequr përmes një ushtrimi me tre hapa. Le ta provojmë së bashku dhe bëjeni këtë edhe në shtëpi me fëmijët tuaj.

  1. Shkruani 25 qëllimet tuaja kryesore të karierës. Ose, për një version më afatshkurtër, shënoni 25 gjërat që dëshironi të arrini këtë vit, ose edhe këtë javë. E kuptove?
  2. Shikoni me sy kritik atë që keni shkruar. Prej këtyre 25 artikujve, rrethoni pesë qëllimet tuaja më të rëndësishme. Më të mëdhajat. Më urgjentet.
  3. Zërat që sapo keni rrethuar janë në listën A dhe mbetjet janë në listën B. Është e lehtë, ju vetëm bëtë një listë të shkurtër të prioriteteve. Por, ç'të themi për listën e 20 artikujve B? Kthehu tek Buffett dhe Flint ...

Flint i tha Buffett se ai do të fillonte të punonte në pesë qëllimet e tij të lartë menjëherë dhe se do të vazhdonte me 20 të tjera në kohën e tij të lirë. Sipas Dinsmore, Flint tha se 20 zërat në listën B "janë gjithashtu të rëndësishme kështu që ai do të punonte edhe mbi to ndërkohë, sipas rastit. Ato nuk janë aq urgjente, por ende planifikoj t'i dedikoj një përpjekje të përkushtuar". Buffett u përgjigj:

"Jo, ti ke gabuar, Mike, gjithçka që nuk ke rrethuar, u bë lista jote për tu evituar me çdo kusht. Me DOMOSDO, këto gjëra nuk duhet të tërheqin vëmendje nga ju derisa të keni arritur me sukses pesë gjërat tuaja kryesore. "

Lista juaj është shumë e gjatë; Ju duhet ta ulni

Heqja e gjërave të panevojshme nga jeta juaj - njerëz negativë, zakonet e këqija, rrëmuja shtëpiake - nuk është shumë e vështirë. Heqja e gjërave që VERTETE ju interesojnë është ajo që është e vështirë. Në strategjinë e dy listave të Buffett, ju në thelb i eliminoni 20 qëllime të rëndësishme të jetës tuaj nga truri juaj. Kjo mund të duket kontraproduktive, por nëse ka pesë qëllime që janë më të rëndësishme dhe më urgjente për tu arritur, qëllimet tuaja të tjera mund të shërbejnë vetëm si hutim.

James Clear shkruan për TIME,

"Koha e shpenzimeve në prioritetet dytësore është arsyeja që ju keni 20 projekte gjysmë të përfunduara në vend të pesë qëllimsh të arritura. ato që doni, por që nuk ju duan. Eliminoni pa mëshirë. Përpiquni veten të fokusoheni. Plotësoni një detyrë ose zhdukeni atë. "