Saturday

Si Lindi Shprehja “Lotët e Krokodilit ” ?

Tags

Si Lindi Shprehja “Lotët e Krokodilit ” ?

Prej kohësh njerëzit kishin vënë re se krokodilet,pasi hanin gjahun e kapur në ujin e detit fillonin e lotonin

Prandaj dhe lindi shprehja “lotet e krokodilit” që personifikon hipokrizinë e njerezve të ligj.

E vërteta është se krokodilit nuk i vjen keq për kafshen e ngrene,por është gjendra e kripës ajo që prodhon lotët. Dhe pikërisht pasi krokodili ka kollofitur kafshën së bashku me ujin e kripur,fillon veprimin e saj gjendra e kripes që ndalon sasinë e tepërt të kripës,e cila del jashtë në formën e pikave të lotëve.