Friday

Kuiz Logjik Matematikor që do Ju Lërë Pa Mend

Tags

Kuiz Logjik Matematikor që do Ju Lërë Pa Mend

Ky kuiz logjik vjen tek ju në formën e një problemi logjik.

Kuizi kërkon përgjigje për një pyetje fare të thjeshtë në pamje të parë. A është e mundur të heqësh një nga njëmbëdhjeta dhe të jetë e saktë dhe të heqësh një nga nënta dhe të jetë po ashtu e saktë.
 
Ndoshta ky është një kuiz i thjeshtë për shumë nga ju edhe pse kuizi kërkon mprehtësi gjykimi.

Përgjigjia e saktë zbulohet me poshte:Natyrisht përgjigjia e saktë është :

"PO ESHTE E MUNDUR". 

Sepse po të marrim në konsideratë numrat romakë atëhere kemi XI (njëmbëdhejtës) po ti heqim I (njëshin) bëhet X (dhjetë) IX (nënta) po ti heqim I (njëshin) po ashtu bëhet X (dhjetë)