Saturday

Nike Ishte Perëndi Para se të Bëhej Markë Këpucësh

Tags


Nike ishte emri i dytë i kompanisë . Kush ishte i pari ?

Këto ditë , fjala Nike është sinonim me markë atletike , por emri fillimisht vjen nga perëndesha greke e fitores . Ajo thuhej se fluturonte nëpër fushëbeteja dhe i dhuronte kurorat e dafinës mbi ata që triumfonin .

Por, kur kompania u krijua për herë të parë në vitin 1964 , ajo u quajt në fakt Blue Ribbon Sports . Kompania ka miratuar emrin Nike në vitin 1971 , pasi vendosi të kalonte nga shitës i këpucëve Japoneze në vetë-prodhimin e këpucëve që shiste.