Thursday

Pirja Qumështit Është Krejt e Panevojshme, Pamvarësisht Propagandës që e Mbështet

Tags


Zbuloni pse qeveria përjetëson këtë ide

Pirja qumështit është thelbësore për ndërtimin e eshtrave të forta , e të drejta? Jo domosdoshmërisht. Qumështi nuk do të ju bëjë më pak të prirur për thyerje të eshtrave . Gjithashtu , ushqyesit në qumësht mund të gjenden nga burime të tjera në sasi shumë më të larta.

Ideja se qumështi është i nevojshëm për një shëndet të mirë është një mit që është përjetësuar fillimisht nga qeveria federale e SHBA-së për të mbështetur industrinë e qumështit . Gjatë Luftës së Parë Botërore , fermerët fokusuan prodhimin e tyre ekskluzivisht në qumësht për ti dërguar qumështin ushtarëve të kequshqyer në frontin e luftës. Qumështi i konservuar pluhur është i mirë për sigurimin e ushqyesve në të ftohtë , kushtet e vështira të të cilit nuk lejojnë perimet të rritet . Kjo krijoi një tepricë të madhe qumështit , dhe mënyra më e lehtë për ta konsumuar atë ishte të bindje qytetarët amerikanë që të pinin më shumë qumësht.