Thursday

Shija Është Kryesisht Nuhatje!

Tags


Hedhim një vështrim nga afër se si ne shijojnë dhe marrim erë

Shija dhe aroma janë të lidhura ngushtë . Gjuha mund të dallojnë vetëm pesë shije : e ëmbël , e kripur , e hidhur , e tharët dhe e lagësht . Por kur ju hani , molekulat e aromave nga ushqimi lëvizin nëpër pasazhet tuaja hundore për të përfunduar tek neuronet receptore të nuhatjes.

Secili prej tyre është aktivizuar vetëm nga një lloj i veçantë arome , por së bashku , ato mund të përcjellin në tru aroma shumë komplekse dhe shije .